21.02.2020 | Kategori : Messer

HJULSKIFT KUN MED OMDREJNINGSMOMENT

En vigtig forudsætning for et sikkert og problemfrit hjulskift er det passende værktøj


To gange om året skal bilejere have skiftet dæk: Sommer- og vinterhjulene skal udskiftes. Hvis man ikke kører med helårsdæk, skal man derfor på værksted med sin bil eller selv i gang med at skifte dæk. Ud over krydsnøgle og donkraft hører en momentnøgle til det obligatoriske udstyr for gør-det-selv-mænd. Hjulmøtrikkerne skal nemlig tilspændes med et nøjagtigt defineret omdrejningsmoment. Dette afhænger af køretøjstypen og forskrives af producenten.

Ved køb af en momentnøgle gælder: Forbrugere skal være opmærksomme på kvalitet. Man er på den sikre side, hvis producenten garanterer udløsningsnøjagtigheden og helst også kan bekræfte den med et kalibreringscertifikat. Det er også meget svært for en fagmand at se, hvis en nøgle arbejder unøjagtigt. Hjulmøtrikker, der ikke er spændt fast nok og løsner sig, kan medføre alvorlige ulykker. Hvis de derimod spændes for fast, er der fare for, at der dannes revner eller at gevindet på hjulophænget bliver ødelagt. Så hjælper det kun at udskifte delene med tilsvarende høje omkostninger.

 

Momentnøgle med sikkerhedsplus

Man er forberedt godt til hjulskift med et sæt som "721QR/20/2/1 Quick" fra værktøjsspecialisten STAHLWILLE. Dette indeholder ud over momentnøglen også to topnøgleindsatser med de for hjulbolte almindelige nøglevidder 17 og 19 mm. Selve momentværktøjet har et særpræg. Det har ikke den normale mekanisme med en spiralfjeder. I stedet bygger dets funktionsprincip på en bøjestavsteknik. En nulstilling til "0" ved arbejdspauser eller i forbindelse med opbevaring er derfor ikke nødvendig. Mens fjederen ved andre modeller bliver slap ved konstant spænding og værktøjet bliver unøjagtigt, forbliver momentnøglen fra STAHLWILLE inden for tolerancegrænserne.

Indstillingen af det nødvendige omdrejningsmoment sker med en klemmearm i håndgrebet, der er let at aktivere. En indbygget lup gør aflæsningen let. QuickRelease-sikkerhedsmekanismen giver ekstra sikkerhed. Denne låser topnøgleindsatserne i optaget og frigiver dem kun ved tryk på en knap.

Her kan du downloade hele pressemeddelelsen: